Μπουτάκι αρνίσιο με δεντρολίβανο όλο νοστιμιά!

Μπουτάκι αρνίσιο με δεντρολίβανο όλο νοστιμιά!

Μελώνει υπέροχα και παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του.

Yλικά

  • 1 μπούτι από αρνάκι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 2 κ.σ. πιπέρια ανάμεικτα κοπανισμένα (ροζ, άσπρο, πράσινο, μαύρο)
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο (αν δε σας αρέσει μπορείτε να βάλετε και ρίγανη)
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 2  σφελίδες  σκόρδο  ανα κιλό κρέατος
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το λεμόνι και τη μουστάρδα. Το κυλάμε πάνω στα πιπέρια που τα έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη. Ανοίγουμε σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε μέσα το δεντρολίβανο και τα σκόρδα   ή το πασπαλίζουμε με ρίγανη (μη βάλετε τη ζάχαρη στην περίπτωση αυτή).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Υπολογίζουμε 1 ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καλό κόκκινο κρασί.

Πηγή: meetthechef

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο