Πουγκάκι κοτόπουλου με μυρωδικά & τυράκι

Πουγκάκι κοτόπουλου με μυρωδικά & τυράκι

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι
  • μυρωδικά μπόλικα: δενδρολίβανο, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, ρίγανη, φασκόμηλο, όσα υπάρχουν τέλος πάντων (στη δική μου βεράντα αυτά είχα)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 2 φέτες τυρί, πάλι ό,τι υπάρχει (κάποια γραβιέρα για παράδειγμα ή κασέρι ή τσένταρ ή ό,τι σας αρέσει)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω όλα τα μυρωδικά, την πιπερίτσα και το σκόρδο και τα ανακατεύω σε ένα μπολ με το ξύσμα του λεμονιού, τον χυμό του, 1-2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αλείφω με το μίγμα τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Πάνω στο τραπέζι απλώνω δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω δυο κομμάτια λαδόκολλα. Ακουμπάω στο κάθε ένα από ένα φιλέτο κοτόπουλο από πάνω μια φέτα τυρί. Σκεπάζω με τα άλλα δύο φιλέτα, μοιράζω ό,τι έχει μείνει από το μίγμα των μυρωδικών πάνω στα κοτόπουλα και τα κλείνω σε δυο πακετάκια.

Τα βάζω σε ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, για μιάμιση ώρα περίπου. Ανοίγω τα πακετάκια, δυναμώνω λίγο τη φωτιά και τα ψήνω άλλο ένα τέταρτο ανοιχτά για να πάρουν χρώμα.

Ταιριάζει με ρύζι, ταιριάζει με πουρέ, αλλά εγώ σήμερα  το εκανα  με  τηγανητή πατάτα δίπλα που κάνει τη διαφορά!

Πηγή: meetthechef

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο