Μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη και γραβιέρα!

Μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη και γραβιέρα!

Υλικά 

  • 1.200γρ μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (από σπαλομύτα, χτένι ή κιλότο)
  • 50-60μλ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 150μλ λευκό κρασί
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, μόνο τα φύλλα, ή 1 κ.σ. ξερή
  • νερό ή ζωμό, περίπου 400 ml.
  • 100γρ γραβιέρα (όποια σας αρέσει), κομμένη σε μικρά κομμάτια για το τελείωμα του πιάτου.

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, ρίξτε τα μισά κοµµάτια του μοσχαριού λίγα λίγα. Σοτάρετέ τα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος.

Γυρίστε τα και σοτάρετέ τα για λίγο ακόμη µέχρι να ροδίσουν και από την άλλη. Αφαιρέστε τα σε μια πιατέλα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεµµύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να µαλακώσει και να γίνει ημιδιάφανο. Ρίξτε και το σκόρδο και τσιγαρίστε το μέχρι να αρχίσει να μυρίζει.

Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, σβήστε το με το κρασί. Μόλις βράσει για λίγο, και φύγει το αλκοόλ, προσθέστε και ένα ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό, και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά σκεπασμένο με το καπάκι.

Συνήθως χρειάζεται  1 1/2 ωρα σίγουρα για να µαλακώσει πολύ καλά. Αν εν τω μεταξύ στεγνώσει, ρίχξτε λίγο ακόμη ζεστό νερό ή ζωμό. Πρέπει να έχει λίγα υγρά για να κάνει σαλτσούλα.

Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίξτε τα φυλλαράκια της ρίγανης, αλατοπίπερο και το τυράκι. Αφήστε τα να βράσουν μαζί μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Σερβίρετε αμέσως με πιλάφι, πουρέ ή πατάτες φούρνου.

Πηγή: foodjunkie

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο