Φιογκάκια με μανιτάρια και λουκάνικο

Φιογκάκια με μανιτάρια και λουκάνικο

Μπορεί να ζυμαρικά να είναι η εύκολη λύση για το μεσημεριανό της ημέρας, αλλά αν έχεις κέφι και όρεξη μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιάτο στο οποίο κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί! Αυτή η συνταγή με ζυμαρικά, λουκάνικο και μανιτάρια θα έχει σίγουρη επιτυχία και πρέπει να τη δοκιμάσεις σύντομα!

Υλικά

  • 1 κ. του γλ. μαραθόσπορους 
  • 1 κ. του γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ. του γλ.μάυρο πιπέρι
  • 1 κ. του γλ. αλάτι
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 2 φλιτζ. μανιτάρια κουτιού
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 500 γρ. φιογκάκια ή όποια ζυμαρικά θες

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα είναι να βράσεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας!

Σε μια κατσαρόλα ρίξε τους σπόρους μάραθου, το κόλιανδρο, το πιπέρι και ζέστανε τα σε μέτρια φωτιά, για 2 – 3 λεπτά μέχρι οι σπόρου του μάραθου να αρχίσουν να σκουραίνουν. Άφησε να να κρυώσουν για 7 λεπτά και στη συνέχεια χτύπησε τα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Στην ίδια κατσαρόλα τσιγάρισε το λουκάνικο μέχρι να ψηθεί και συμπλήρωσε τα μανιτάρια. Σόταρε για ακόμα 3 – 4 λεπτά και πρόσθεσε το κρασί. Ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό και συμπλήρωσε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τα μπαχαρικά που έχεις κάνει σκόνη και το αλάτι. Άφησε τα να σιγοβράσουν για μια ώρα και μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος πρόσθεσε τα ζυμαρικά.

Σέρβιρε με το αγαπημένο σου τυρί και καλή απόλαυση!

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο