Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

Το ψάρι και τα χόρτα είναι διατροφική μου συνήθεια. Το ψάρι με τα χόρτα όμως είναι διατροφική μου λατρεία. Πρωτοδοκίμασα μπακαλιάρο με σταμναγκάθι σε αγαπημένο μου στέκι στον Πειραιά. Έπρεπε να βρω τρόπο να το φτιάχνω και στο σπίτι. Βρήκα…Της Στέλλας Αλαφούζου!

Υλικά 

  • ½ κιλό σταμναγκάθι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο

Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζω το κομμένο σε μικρά κομματάκια αλλά όχι αλεσμένο ξερό κρεμμύδι. Σιγά σιγά προσθέτω το σταμναγκάθι, τον μάραθο και τις καυκαλήθρες που έχω πολύ πολύ καλά πλύνει. Τα φέρνω αρκετές βόλτες μέσα στην κατσαρόλα και, μόλις εξατμιστούν κάπως τα υγρά τους, σβήνω με το κρασί.

Μετά από πέντε λεπτά θα ρίξω τη ντομάτα. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Αν θέλω να τον κάψω, θα βάλω και δύο πιπερίτσες κόκκινες μικρές και δυνατές. Τα αφήνω να ενωθούν για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτω το φιλεταρισμένο στα δύο ψάρι. Βγάζω στην άκρη λίγα χόρτα, βάζω το ψάρι μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάζω ξαναρίχνοντας τα χόρτα. Δέκα λεπτά μετά το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρω ευγενικά. Οτιδήποτε άλλο θα σπάσει τα φιλέτα μου σε πολλά κομμάτια και δεν το θέλω. Συνοδεύω με λευκό κρασί.

Πηγή: bostanistas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο