Κορμός κιμά με πουρέ πατάτας στο φούρνο

Κορμός κιμά με πουρέ πατάτας στο φούρνο

Υλικά 

  • 4 - 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα.
  • 1/3 κούπας γάλα 
  • 3 - 4 κουταλιές γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι - πιπέρι - λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στον πολυκόφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ( με τον λεπτό τρίφτη)
  • 1 κουταλάκι ρίγανη 
  • 2 αυγά 
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρολάκι με κρύο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε στο χαμηλό και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τεστάρουμε με πιρούνι και όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. 

Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο. Αλέθουμε χρησιμοποιώντας πιρούνι προσθέτοντας το ζεστό γάλα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο  και μισό απο το τυρί. Αφήνουμε τον πουρέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, τα αυγά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε περίπου 1/2 κούπα απο τον πουρέ μέσα στον κιμά. Ζυμώνουμε τα υλικά να ενσωματωθούν μεταξύ τους και αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (οι άκρες του πρέπει να προεξέχουν για να μας βοηθήσουν να βγάλουμε τον κορμό απο την φόρμα αργότερα). 

Ψήνουμε τον κιμά για 30 λεπτά, βγάζουμε την φόρμα και πετάμε τα ζουμάκια που έχουν σχηματιστεί πάνω στον κιμά. Στρώνουμε τον πουρέ πατάτας απο πάνω απο τον κιμά, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και επιστρέφουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά περισσότερο (αν θέλετε η επικάλυψη του πουρέ να έχει πιο πολύ χρώμα τότε τα τελευταία 5 λεπτά γυρίστε τον φούρνο στο δυνατό γκριλ και ψήστε στο επιθυμητό χρώμα).

Όταν ο κορμός είναι έτοιμος τον αφαιρούμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του για 10 λεπτά, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω απο τα τοιχώματα και τον σηκώσουμε απο την φόρμα με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.

Πηγή: captaincook

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο