Κεφτέδες Λευκαδίτικοι από λουκάνικο

Κεφτέδες Λευκαδίτικοι από λουκάνικο

Όταν το κεφτεδάκι είναι φτιαγμένο με λουκάνικο, τότε μια παγωμένη μπύρα είναι αυτό που του ταιριάζει.

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 70 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 90 γρ. αλεύρι  
  • 375 ml γάλα ζεστό
  • 125 ml ζωμό από κοτόπουλο 
  • 150 γρ. λουκάνικο Λευκάδος καθαρισμένο 
  • 2 αυγά χτυπημένα 
  • αλεύρι για το πανάρισμα 
  • 150 γρ. φρυγανια για το πανάρισμα  
  • Λάδι για το τηγάνι 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό σιγά σιγά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει κάπως η κρέμα.

Αλατοπιπερώνουμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το λουκάνικο. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει λίγο, κλείνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. 

Βάζουμε μπροστά μας τρία πιάτα , το ένα με αλεύρι, το δεύτερο με τα χτυπημένα αυγά και το τρίτο με την φρυγανιά.  Πάντα με βρεμένα χέρια, κάνουμε κεφτέδες από το μείγμα του λουκάνικου, και τους πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. 

Τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. 

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο