Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχταριστές πατάτες

Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχταριστές πατάτες

Μυρωδάτο κρέας με πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα που συνδυάζει γεύσεις και υφές από το τυρί κρέμα, τις ντομάτες και το κρασί και θα αποτελέσει ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο για το τραπέζι σας! Συνοδεύστε το με μισοτηγανισμένες πατάτας και τελειωμένες μαζί με το κρέας στη σάλτσα του ή ρύζι.

Υλικά

  • 750 γρ. μοσχάρι, χωρίς κόκαλο
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 750 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες μισοτηγανισμένες
  • 1 κουταλάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 150 ml ζωμό κότας
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το λιώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι αφού το αλευρώσουμε ελαφρώς, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 90-120 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι αρκετά αραιή, αφαιρούμε το σκέπασμα μετά την πρώτη ώρα, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά της. Στα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε ανάμεσα στο κρέας τις μισοτηγανισμένες πατάτες για να μαγειρευτούν.

Αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού με το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα πριν σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο