Ρολό χοιρινό με σαλτσούλα μουστάρδας

Ρολό χοιρινό με σαλτσούλα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 ρολό χοιρινό (1200-1300 γρ)
  • 1 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1-2 καρότα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρολό ώστε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες να σοταριστούν ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα(εκτός αν έχετε μαντεμένια κατσαρόλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ ή με ρύζι.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο