Πικάντικες baby πατάτες με μπαχαρικά Υλικά

500 γραμμ. baby πατάτες1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο 100 ml λευκό ξηρό κρασί500 ml ζωμό κότας ή βοδινού1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη1 κ.σ. πάπρικαΑλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.

Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς. Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.

Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.


Πηγή: argiro.gr