Ρολάκια κοτόπουλου floredin με φέτα σε σάλτσα ντομάτας

Ρολάκια κοτόπουλου floredin με φέτα σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά 

για 8 ρολά 

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόνη σκόρδο
  • πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 ασπράδια αυγών

για την σάλτσα 

  • 200 ml ντοματοχυμό
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο ή ξερό βασιλικό
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα πυρέξ ρίχνετε ελαιόλαδο, τον ντοματοχυμό, το νερό, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.Δεν χρειάζετε να βράσετε την σάλτσα γιατί θα μαγειρευτεί στον φούρνο.

Σε ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι.Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κόλιανδρο. Βάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ και ανακατεύετε με την τριμμένη φέτα.

Παίρνετε τα φιλέτα και τα κόβετε στην μέση ώστε να έχετε 8 πιο λεπτά φιλέτα και τα χτυπάτε λίγο να ανοίξουν.Τα πλένετε καλά, τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε.Παίρνετε ένα φιλέτο κτοτόπουλο και βάζετε στην μία άκρη του 1 μεγάλη κουταλιά από το σπανάκι. Τυλίγετε σε ένα σφιχτό ρολό.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά, την σκόνη σκόρδο και την πάπρικα.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών ελαφρώς με ένα πηρούνι.Παίρνετε ένα ένα τα ρολά και τα βουτάτε πρώτα στα ασπράδια και έπειτα στην φρυγανιά.Στη συνέχεια τα τοποθετείτε πάνω στην σάλτσα ντομάτας και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 40-45 λεπτά.Κόβετε ένα ρολό στην μέση και ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο.

Πηγή: cookcool

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο