Αλμυρό ’’γαλακτομπούρεκο’’ με κασέρι και μπέικον

Αλμυρό ’’γαλακτομπούρεκο’’ με κασέρι και μπέικον

Υλικά

  • 500γρ. φύλλο κρούστας
  • 100γρ. καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φετούλες
  • 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200ml γάλα
  • 250γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό ή το μπέικον και συνεχίζετε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με ένα φλιτζάνι νερό και, λίγο πριν βράσουν, ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το γιαούρτι, την πάπρικα, το τυρί, τον μαϊντανό, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το κρεμμύδι με το χοιρινό και πιπέρι. Αφήνετε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε βουτυρωμένο πιρέξ ή ταψί απλώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε ένα χωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα βουτυρώσετε χωριστά.

Χαράζετε σε κομμάτια, βουτυρώνετε καλά και την επιφάνεια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο