Πιλάφι με κοτόπουλο και λεμόνι

Πιλάφι με κοτόπουλο και λεμόνι

Υλικά

  • 750 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες πάχους 0,5-1 εκ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
  • 4 σκ. σκόρδο "σπασμένες"
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 50 γρ. αγριόρυζο προαιρετικά βρασμένο από πριν για 15-20 λεπτά περίπου
  • 700 γρ νερό
  • 2 κύβοι κοτόπουλο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι σε χοντρές λωρίδες και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ένα γρήγορο πιάτο με φρεσκάδα και νοστιμιά. Αγαπημένο μου πιάτο όταν θέλω να εντυπωσιάσω φίλους σε πολύ λίγο χρόνο και με λιγότερο κόπο!

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια για τουλάχιστον 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεατικά.

Προσθέτουμε έπειτα το σκόρδο και την πάπρικα στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά. 
Αδειάζουμε και την κονσέρβα με την ντομάτα κονκασέ και την φέρνουμε και αυτή μερικές βόλτες για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα ρύζια το ξύσμα, το νερό, τους ζωμούς και τα φύλλα δάφνης.

Ανακατεύουμε καλά, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σκεπασμένο για 12 λεπτά. 
Στα 9 λεπτά ελέγχουμε μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα. 

Όταν περάσει ο χρόνος αφαιρούμε το φαγητό από το μάτι και τα αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά με το καπάκι για να αφρατέψει και τα μαγειρευτεί και άλλο το φαγητό με τον ατμό του. 

Τέλος ανακατεύουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Tip
Το ξύσμα του λεμονιού κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση οπότε μην το παραλείψετε. 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο