Koλοκυθόπιτα Υλικά

Για τη ζύμη
500γρ. φαρίνα κόκκινη
1 αβγό
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση
4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
350 γρ. regato ξυσμένο
350 γρ. guda ξυσμένο
5 αβγά ελαφρά χτυπημένα με λίγο γάλα
αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αβγό και αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την τοποθετούμε στη βάση του ταψιού και στις πλευρές του.
Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε στη σειρά μέσα στο ταψί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλύπτουμε τα κολοκύθια, ρίχνουμε τα τυριά, αφού τα έχουμε ανακατέψει.
Χτυπάμε τα αβγά με λίγο γάλα και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 C για 40 λεπτά.