Χοιρινή παντσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Χοιρινή παντσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένη 

για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ξίδι 
  • 4 κ.σ. σάλτσα Worcestershire*
  • 1 φλ. κέτσαπ
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο

*Σάλτσα Worcestershire(γούστερ σος):  Πικάντικη σάλτσα από κρεμμύδι, σκόρδο, ζάχαρη, ταμάρινθο, ξίδι, αντσούγια, αλάτι και μπαχαρικά. «Κατάγεται» από την Αγγλία και ταιριάζει σε πιάτα κρεατικών και θαλασσινών, αλλά και σε αλκοολούχα κοκτέιλ. Θα τη βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και ντελί.  

Εκτέλεση

Σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μεγάλο μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Παντσέτα: Στο μπολ με τη σάλτσα τοποθετούμε το κρέας, ανακινούμε ώστε να καλυφθεί, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 24 ώρες. Στραγγίζουμε καλά από τη μαρινάδα και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως. 

Tip: Εναλλακτικά, ψήστε την πανσέτα σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.  

Πηγή: alatikaipiperi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο