Μακαρονόπιτα της Αποκριάς με φέτα!

Μακαρονόπιτα της Αποκριάς με φέτα!

Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα της Αποκριάς

Υλικά 

  • 400 γρ. μακαρόνια Νο.2
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη ή βούτυρο ή μισό-μισό
  • λίγο ηλιέλαιο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αλ τέντε. Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με το ηλιέλαιο.

Στη κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και βάζουμε μέσα στο γάλα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μακαρονόπιτας και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάλι βουτυρωμένα ένα-ένα.

Χαράζουμε με κοφτερό μαχαιράκι πολύ προσεκτικά μόνο τα επάνω φύλλα σε κομμάτια και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο