Τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη

Τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με ψητά λαχανικά από τον Άκη

Φοβάσαι τη μοσχαρίσια μπριζόλα και το πόσο «σκληρή» θα σου βγει; Μην ανησυχείς! Ακολούθησε τις συμβουλές του Άκη και συνόδεψέ τη με ψητά λαχανικά.

Υλικά

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 250 γραμμ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γραμμ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος
  • 3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 3 στικ σέλερυ, κομμένα στα 2 και κατά μήκος
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • Θυμάρι

για το πέστο μαϊντανού

  • 1 μικρό μάτσο μαϊντανό
  • 40 γραμμ. κάσιους ανάλατα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τη ρίζα της σελινόριζας και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα γύρω γύρω και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα καρότα και το σέλερι σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία στρώση. Ψήνουμε για 45 λεπτά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 ή 2 φορές, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και να πάρουν χρώμα.

Για την πέστο μαϊντανού: Στο μεταξύ φτιάχνουμε την πέστο. Χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και μετά βάζουμε το μαϊντανό, το χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Ρίχνουμε μέσα τα κάσιους και χτυπάμε. Βάζουμε και την παρμεζάνα και πιπέρι. Προσαρμόζουμε το πόσο πηχτό είναι, προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι ή νερό αν θέλουμε.

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε το κρέας μας με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά  βούτυρο, δενδρολίβανο και θυμάρι και αλείφουμε τις μπριζόλες έτσι ώστε να πάρουν επιπλέον άρωμα και μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά σκεπασμένα.

Σερβίρουμε τα λαχανικά δίπλα από τα φιλέτα που τα κόβουμε λεπτές φέτες μαζί με το πέστο.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο