Κοτόπουλο κρασάτο oγκρατέν με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο κρασάτο oγκρατέν με μοτσαρέλα

Πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά 

  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό μαστιχωτό τυρί
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε καρέ ή λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάριασε φέτες.

Ζεσταίνουμε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε 2-3′ και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση κατά μήκος. Βάζουμε κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με μπατή χτυπάμε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σε πάχος. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Τα ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι για 3′ -4′ από κάθε πλευρά σε ελάχιστο λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στα φιλέτα. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και τρίβουμε τη βάση του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 8′-10′ να πυκνώσει.

Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12-15′. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: syntagesmekefi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο