Συνταγή για τραγανιστά τηγανητά καλαμαράκια

Συνταγή για τραγανιστά τηγανητά καλαμαράκια

Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε τα τέλεια τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα! Ακολούθησε τις οδηγίες του κυρίου του mamapeinao.gr, και θα ξετρελαθείς με το γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζ. σπορέλαιο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ½  φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το αλεύρι ένα – ένα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, για περίπου 2 λεπτά. Το σπορέλαιο πρέπει να καλύπτει πλήρως τα καλαμάρια στο τηγάνι.

Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο