Πως να κάνεις το ψητό χταπόδι λαχταριστό!

 Πως να κάνεις το ψητό χταπόδι λαχταριστό!

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος σου δείχνει το σωστό τρόπο για να ψήσεις το χταπόδι ! Ακολούθησε τις συμβουλές του και δεν θα χάσεις!

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο (το έχουμε αποψύξει σε αυτή την περίπτωση)
  • Ελαιόλαδο για λάδωμα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • Χυμό από 2 λεμόνια ή 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ρίγανη φρέσκια

Εκτέλεση

Αν δεν είναι καθαρισμένο το χταπόδι, το καθαρίζουμε. Το βάζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα και αρκετό νερό ώστε να το καλύπτει. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στεγνώνουμε.  Όταν παγώσει αρκετά, τρίβουμε το χταπόδι με τα χέρια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσουμε την εξωτερική σκούρα μεμβράνη. Αφαιρείται εύκολα,  αν δεν γίνεται, συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα.

Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα ταχύτητας καλύπτοντας το με νερό. Βράζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χταπόδι από τη χύτρα και σουρώνουμε.

Όταν κρυώσει, κόβουμε τα πλοκάμια και το κεφάλι για να τα ψήσουμε. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο το χταπόδι ή τη σχάρα και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, δοκιμάζοντας για να δούμε αν έχει γίνει τρυφερό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι ή το ξύδι στο μπλέντερ μέχρι να δέσει, για μερικά δευτερόλεπτα. Περιχύνουμε το χταπόδι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο