Χταπόδι τηγανιτό με μέλι

Χταπόδι τηγανιτό με μέλι

Χταπόδι τηγανιτό με μέλι και σβησμένο με γλυκό κρασί.

Υλικά

  • 1 χταπόδι του κιλού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 μικρό πιάτο με αλεύρι
  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές μέλι
  • 1 ποτηράκι γλυκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, ρίχνουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα.
Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια.

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό.

Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτο μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Tip: Ένας υπέροχος μεζές από τη Λήμνο. Για το σβήσιμο προτιμήστε αν βρείτε, το γλυκό μοσχάτο Λήμνου, αλλιώς μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί.

Πηγή: syntagesmekefi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο