Πανεύκολη κις λορέν

Πανεύκολη κις λορέν

Από τη Γαλλία έρχονται οι quiche που λατρεύουμε. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές στη γέμιση της, με λαχανικά, με τυριά και πολλά άλλα.

Υλικά

σκεύος 35 εκ. δ.

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. περίπου αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

για τη γέμιση

  • 140 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
  • 140 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 140 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 3 φέτες μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
  • 5 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 ροδέλες ντομάτας, λεπτά κομμένες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υγρά υλικά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ζύμη που να πλάθεται( μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα, εξαρτάται από το αλεύρι ).

Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρω σε στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο εάν θέλω να την βγάλω μετά. Πιέζω με τα δάχτυλα την ζύμη να κολλήσει καλά στην ταρτιέρα και με ένα μαχαίρι ή ροδέλα κόβω περιμετρικά όση ζύμη περισσεύει έξω από τα τοιχώματα της. Την σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Για να φτιάξω την γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα τριμμένα τυριά, τα κομματάκια του μπέικον και του ζαμπόν αναμιγνύοντας τα. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.

Κόβω μια ντομάτα σε λεπτές ροδέλες. Βγάζω την βάση από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και με ένα πιρούνι την τρυπάω. Ρίχνω τα τυριά- μπέικον, γαρνίρω τις ροδέλες της ντομάτας από πάνω και τέλος το περιλούζω όλο με το μίγμα αυγών – κρέμας γάλακτος.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά, τοποθετώντας την κις λορέν στην κατώτερη σχάρα του. Βγάζω αφήνω λίγο να κρυώσει και κόβω σε κομμάτια. Τη σερβίρω τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Πηγή: paxxi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο