Για πολλούς η Πασχαλιάτικη διαδικασία του σουβλίσματος και ψησίματος του οβελία είναι αγαπημένη ενασχόληση φτάνοντας μέχρι του σημείου της αδημονίας για αυτή. Κάποιοι άλλοι ούτε να ακούνε δεν θέλουν, βρίσκοντας  το θέμα βαρετό και κουραστικό.

 Αυτή η κατηγορία έχει δύο εκδοχές, την ‘’τίμια’’ που γενικά η υπόθεση του αρνιού δεν τους ενδιαφέρει, ούτε τους αφορά και μια δεύτερη ‘’των απατεώνων ‘’ που τους αρέσει και την θέλουν την ψητούρα και κοιτάνε πως θα την εξασφαλίσουν χωρίς να εμπλακούν.

Εύκολα λοιπόν αυτή η κατηγορία μπορεί να έχει αποτέλεσμα με την απλή και βολική λύση βάζοντας το αρνί στη λαμαρίνα, επάνω σε κλήματα και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς ίδιο λες και είναι της σούβλας. Δύο δουλειές έχει να κάνει μόνο, να αλατοπιπερώσει το αρνί και να βρει φούρνο που ψήνει ανήμερα το Πάσχα.

Από βραδύς παίρνεις μια λεμονόκουπα και υγραίνεις εξωτερικά το αρνί για να κωλύσει το χοντράλατο και το πιπέρι. Το πόσο είναι θέμα γούστου. Κάνεις το ίδιο και για το εσωτερικό του αρνιού. Το πρωί, σε λαμαρίνα που σου έχει δώσει ο φούρναρης, στρώνεις σταυρωτά τις κληματόβεργες και ‘’κρεβατώνεις’’ την λαμαρίνα όπου ακουμπάς το αρνί και είσαι έτοιμος.

Η μόνη πλέον ενασχόληση σου είναι να πας το αρνί στο φούρνο και πας να το πάρεις όταν θα είναι έτοιμο. Χρόνια πολλά και καλή όρεξη!!!