Τάρτα με φρέσκα φρούτα


Υλικά:

1 δόση ζύμη για τάρτες
300 γραμμ. φρέσκα φρούτα (βανίλιες το καλοκαίρι, φράουλες την άνοιξη, φρούτα του δάσους το χειμώνα)
2 κ.σ. ζάχαρη
Για την πάστα αµυγδάλου:
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
2 αυγά
10 γραμμ. αλεύρι


Εκτέλεση:

Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.


Για την πάστα αµυγδάλου: Τοποθετούµε το βούτυρο στον κάδο του µίξερ και το χτυπάµε µέχρι να αφρατέψει και να κρεµώσει. Ρίχνουµε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να κρεµώσει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το µείγµα. Χαµηλώνουµε το µίξερ στο 1 και προσθέτουµε την αµυγδαλόψιχα και το αλεύρι. Δυναµώνουµε το µίξερ στο δυνατό και χτυπάµε για 1΄-2΄, όχι παραπάνω, να ενσωµατώσει το µείγµα λίγο αέρα. Απλώνουµε το µείγµα στην ψηµένη τάρτα και το στρώνουµε καλά.


Απλώνουµε σε µία στρώση τα φρούτα (αν είναι βανίλιες ή φράουλες τα κόβουµε στη µέση και τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω).


Πιέζουµε τα φρούτα να µπουν µέσα στην πάστα αµυγδάλου. Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 20΄, ώσπου να φουσκώσει λίγο η πάστα αµυγδάλου και να ροδίσει. Στα µισά του ψησίµατος πασπαλίζουµε την τάρτα µε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το ψήσιµο. Η ζάχαρη θα καραµελώσει τα φρούτα.

Πηγή: argiro.gr