Τaquitos με κοτόπουλο και cream cheese

Τaquitos με κοτόπουλο και cream cheese

Αυτό που εμείς ονομάζουμε φλογέρες στην Ισπανία το λένε taquitos και στο Μεξικό tacos. Όποια ονομασία και αν διαλέξετε το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: πεντανόστιμο, λαχταριστό ορεκτικούλι, που «σηκώνει» όποια παραλλαγή και προσθαφαίρεση υλικών τραβάει η όρεξή σας. Μικρός ο χρόνος προετοιμασίας – μεγάλη η απόλαυση!

 

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο και τεμαχισμένο κοτόπουλο
  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • 1/3 φλιτζάνι sour cream (ή κρέμα γάλακτος)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι, (χωρίς τα κοτσάνια)
  • χοντρό αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
  • 9-10 τορτίγιες αλευριού
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

για σερβίρισμα

Sour Cream / quacamole / σάλτα ντομάτας / ντρέσινγκ της επιλογής σας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα, το τυρί τσένταρ και το σπανάκι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίστε την κάθε τορτίγια με 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας και τυλίξτε την τορτίγια. Εάν θέλετε βάλτε στην άκρη της λίγο νερό για να την κλείσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις τορτίγιες.

Προσθέστε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφού ζεσταθεί αρκετά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέστε τις τορτίγιες σε παρτίδες, γυρίζοντάς τες ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βάλτε τις σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε με την σως της επιλογή σας.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο