Ανοιχτή κοτόπιτα με γραβιέρα

Ανοιχτή κοτόπιτα με γραβιέρα

Υλικά 

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 5 ματσάκια πράσο
  • 2 φλ. Μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο, χωρίς κόκκαλο
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 125 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 125 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Έτοιμο φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ - ¾ φλιτζανιού λάδι για επάλειψη των φύλλων
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 2/3 φλ. ζωμός κότας
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντάς τα, ώσπου να πάρουν μια γυαλάδα 7’ περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν τα μυρωδικά. Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε τα τυριά μέσα. 

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Ανοίγουμε το φύλλο μπροστά μας και απλώνουμε 8 κομμάτια, ένα-ένα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα. 

Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο τελευταίο φύλλο και τυλίγουμε όσο περισσεύει, σχηματίζοντας ένα χοντρό Κόθρο τριγύρω. 

Διαλύουμε το σιμιγδάλι στον ζωμό κότας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να διαλυθούν οι τυχόν σβόλοι. Χτυπάμε και ρίχνουμε μέσα τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της γέμισης και κουνάμε το ταψί για να πάει παντού. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 50‘ έως μια ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. 

Πηγή: epithimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο