Απίθανη πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγό

Απίθανη πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγό

Υλικά

για τη ζύμη

  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)

για την επικάλυψη

  • 160 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα.

Σπάμε με προσοχή τα αυγά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μπέικον και σκορπίζουμε τα ντοματίνια. Πιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ψήνουμε την πίτσα για 20-25’ στο κατώτερο ράφι του φούρνου.

Πηγή: theonewithallthetastes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο