Πίτσα με αραβική πίτα, κιμά κοτόπουλου και τυριά

Πίτσα με αραβική πίτα, κιμά κοτόπουλου και τυριά

Υλικά

  • 8 μέτριες αραβικές πίτες
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 βαθύ πιάτο της σούπας διάφορα τριμμένα τυριά-ό,τι σας έχει ξεμείνει στο ψυγείο. Εγώ έβαλα λίγο γκούντα, λίγο κασέρι, λίγο καπνιστό τυρί, λίγο παρμεζάνα ανακατεμένα.
  • ½-1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή απλή αν δεν έχετε αλλά πάει και το κάρυ σε όσους αρέσει)
  • μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) για 1’, τα οποία πρώτα έχετε καθαρίσει και ψιλοκόψει στο μούλτι.

Προσθέτετε τον κιμά και με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύετε συνεχώς ξεσβολιάζοντάς τον και κάνοντάς τον τρίμματα.

Ρίχνετε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνετε και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε την φωτιά.

Βάζετε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφετε την κάθε μία με ένα κουτ. γλυκού μουστάρδα, απλώνετε τον κιμά και καλύπτετε με τυριά.
Ψήστε για 2-3’ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: wonderfoodland

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο