Πάστα φλόρα Yλικά

•    2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή οποιαδήποτε της αρεσκείας σας)
•    Για τη βάση:
•    450 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    225 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
•    125 γραμμ. ζάχαρη
•    2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
•    1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•    1 βανίλια
•    2 κ.σ. κονιάκ
•    1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι γιατί θα σκληρύνει! Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα). Σε αλευρωμένη επιφάνεια –ή πασπαλισμένη με άχνη– ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35΄-40΄, να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr