Μανιταρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το λάδωμα του ταψιού
  • 400 γρ. άσπρα στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος) σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά + 1 επιπλέον ελαφρά χτυπημένο σε μπολάκι ξεχωριστά για το τέλος
  • 100 ml φρέσκο γάλα + 3-4 κουτ. σούπας επιπλέον για το τέλος
  • 400 γρ. (2 κεσεδάκια) γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, αλάτι εάν θέλετε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C πάνω-κάτω.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3-4’ μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3’ τουλάχιστον και βγάζετε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα 4 αυγά, τα 100 ml γάλα, το γιαούρτι μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια και στη συνέχεια το μπέικιν να αναμειχθεί και αυτό.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τη φέτα, το κασέρι, τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαψωμένο μέτριο ταψί.

Στο μπολάκι με το χτυπημένο αυγό, ρίχνουμε και τις 3-4 κουτ. σούπας γάλα, ανακατεύουμε και περιλούζουμε το μείγμα της πίτας Ψήνουμε 45’ στο μεσαίο ράφι του φούρνου

Πηγή: wonderfoodland

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο