Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Η τσιπούρα είναι οικονομικό και νόστιμο ψάρι που μπορείτε να βρείτε εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου. Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες που έχω δοκιμάσει για ψητή τσιπούρα στον φούρνο και σίγουρα η πιο ζουμερή, γιατί κρατάει τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή και τα ντοματίνια.

Υλικά 

  • 1 τσιπούρα 400-500 γρ
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • λίγα ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε καλά και χαράζουμε τις πλευρές του σε 2-3 μέρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφριά τις δύο πλευρές του και την κοιλιά του και το τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. 
Από πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα προσθέτουμε και τελειώνουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο. 
 


Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά ώστε να κρατήσουμε τους ατμούς και τα υγρά καθώς θα ψήνεται το ψάρι. 

Tip: αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο ή άλλα αρωματικά. 

Τοποθετούμε το ψάρι με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Σερβίρουμε την τσιπούρα μαζί με τα εσπεριδοειδή, τα ντοματίνια και τον ζωμό που κρύβει όλη τη νοστιμιά! 

Συνοδέψτε το με δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί και καλή σας απόλαυση. 

Πηγή: alwayshungry.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο