Υλικά

  • 6-8 φέτες µοσχαρίσιο συκώτι, πάχους 1 εκ.
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι µπαλσάµικο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. µέλι

Εκτέλεση

Πλένουµε και σκουπίζουµε καλά τις φέτες του συκωτιού µε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουµε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουµε µε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουµε το συκώτι γυρίζοντας τις φέτες τακτικά (ανάλογα µε το µέγεθος του τηγανιού, ίσως χρειαστεί να το κάνουµε σε δύο δόσεις). Τοποθετούµε τις ψηµένες φέτες σε πιατέλα σερβιρίσµατος.

Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ρίχνουµε στο τηγάνι το ξίδι. Προσθέτουµε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το µέλι. Με µια σπάτουλα καθαρίζουµε τον πάτο από τις «καραµέλες» και ανακατεύουµε καλά, µέχρι να οµογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνουµε το συκώτι.