Κέικ με κεράσια Υλικά:

380 γρ. αλεύρι
350 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κ.γ. baking powder
300 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
50 γρ. λικέρ (κατά προτίμηση kirsh) ή κονιάκ

Εκτέλεση:

Βάλε τα κεράσια σου μέσα στο λικέρ και άφησέ τα για 20 λεπτά

Στο μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη και πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού

Συμπλήρωσε με το αλεύρι και το baking powder και ανακάτεψε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα

Βουτύρωσε ελαφριά μια φόρμα κέικ και πρόσθεσε το μείγμα με το κεράσι και το λικέρ να ανακατευτούν καλά

Ψήσε στους 200oC για 40 με 50 λεπτά

Βγάλε το κέικ από το φούρνο, άφησε να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε