Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ζύμη πίτσας
  • 6 φέτες τυρί προβολόνε
  • 1 κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι σάλσα μπάρμπεκιου
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.

Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας και την τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο κέντρο το τυρί, προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα κρεμμύδια και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Διπλώνουμε τις πλευρές της ζύμης σχηματίζοντας το καλτσόνε.

Απλώνουμε το χτυπημένο αυγό από πάνω. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και κόβουμε σε κομματάκια.