Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά, χυλοπίτες & γραβιέρα

Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά, χυλοπίτες & γραβιέρα

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
  • 400γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3-4 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί στην άκρη.

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκύθια και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη τομάτα (και το χυμό της), αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και στο μεταξύ αλατίζετε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζετε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με νερό αν δεν είναι αρκετός.

Ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με το κρέας. Συμπληρώνετε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνετε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.

Τέλος, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού ομοιόμορφα στο φαγητό και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά ακόμα πριν το ξεφουρνίσετε. Το σερβίρετε μετά από 15 λεπτά.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο