Σπαγγέτι αλά Νόρμα

Σπαγγέτι αλά Νόρμα

Υλικά

  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 2x2 εκ.
  • 1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400 γρ.)
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 ml ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • μπούκοβο
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο)
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 30 γρ. κουκουνάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ 100 ml ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Τις ψήνουμε για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται.

Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο, ξύδι και μόλις εξατμιστεί το ξύδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό απ’ αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε τη φωτιά και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας.

Tip: το καλοκαίρι οι μελιτζάνες μας μπορεί να είναι λίγο πικρές οπότε καλό είναι να βάλουμε τα κυβάκια σε ένα μπολ, να τα αλατίσουμε καλά και να τα αδειάσουμε σε ένα στραγγιστήρι και να τα αφήσουμε για μισή ώρα να βγάλουν την πίκρα τους. Μετά τα ξεπλένουμε με νερό, τα σκουπίζουμε καλά καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο