Γεμιστά της κατσαρόλας και της ευκολίας

Γεμιστά της κατσαρόλας και της ευκολίας

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά! Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές! Σ' αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!

Υλικά

  • 8 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 100 gr. ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 6-7 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα λαχανικά, στην επάνω πλευρά δημιουργώντας καπάκια.

Αδειάζουμε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός κουταλιού και κρατάμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

 

Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 
Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο, δίπλα δίπλα. προσθέτουμε τις πατάτες.
Σε 250 ml. νερό διαλύουμε τον πελτέ, προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα γεμιστά.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι και αν θέλουμε φρέσκα φύλλα ρίγανης

Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια αρχικά θερμοκρασία και κατόπιν σε χαμηλή μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το ρύζι, περίπου 40 λεπτά.
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο