Μπιφτεκάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν και τυρί

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά περίπου από 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου 
  • 8-10 φέτες ζαμπόν
  • 8-10 κουταλάκια του γλυκού blue cheese
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

για το πανάρισμα

  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • τριμμένη γαλέτα

Εκτέλεση 

Ζυμώνετε τον κιμά κοτόπουλου με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο.

Πλάθετε τον κιμά σε λεπτό μπιφτέκι, τοποθετείτε από πάνω το ζαμπόν και στη συνέχεια το τυρί. Τοποθετείτε από πάνω άλλη μία στρώση κιμά και κλείνετε το μπιφτέκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Παίρνατε τα μπιφτέκια πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά και τέλος στη γαλέτα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε προαιρετικά με πουρέ πατάτας.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο