Τορτιλιόνι στον φούρνο με κιμά και μανιτάρια

Τορτιλιόνι στον φούρνο με κιμά και μανιτάρια

Υλικά 

  • 1 πακέτο τορτιλιόνι*
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

για τον κιμά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 100-150 ml κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

*είναι με λίγο μεγαλύτερη τρύπα από τις πένες και με ίσιες άκρες

Εκτέλεση 

Βράζετε τα τορτιλιόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε.

Ετοιμάζετε τον κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας

Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες και αλατοπίπερο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.

Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον κιμά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στους 200°C για 30' περίπου.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο