Κεφτεδάκια μυρωδάτα

Κεφτεδάκια μυρωδάτα

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς
  • ψίχα ψωμιού
  • 100 ml. γάλα ή νερο
  • 4 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 κ.σ. ξίδι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
  • 240 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε την ψίχα σε νερό ή γάλα και μετά τη στύβουμε πολύ καλά και την κρατάμε στην ακρη. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο.

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση, 2 κουταλιές ξίδι και την ψίχα που έχουμε μουσκέψει.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο