Κριθαρότο με τοματίνια, λιαστή ντομάτα και φέτα

Κριθαρότο με τοματίνια, λιαστή ντομάτα και φέτα

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 12 τοματίνια
  • 1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λ. ζωμό κότας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. μαντζουράνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Σ' ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με μια σκ. σκόρδο κομμένη στη μέση. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα τοματίνια. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζαρώσουν και να μελώσουν, χωρίς να διαλυθούν τελείως, στο τέλος προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε χωριστά με το λάδι τους.

Βάζουμε 1 λίτρο ζωμό κότας να ζεσταθεί μέχρι ν' αρχίσει να βράζει, οπότε τον αποσύρουμε. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε 1'-2' σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να πάρει το λάδι και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 1' να το πιει και ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και μόλις πιει το ζωμό προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει όσο πρέπει και να χυλώσει το κριθαράκι, προσέχοντας, όμως, να μην παραψηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, τα τοματίνια με το λάδι τους, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1' και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μαλακά και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο