Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά

Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (300 γρ περίπου η καθεμία)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 2 μέτρια καρότα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 4 μέτριες πιπεριές κόκκινες
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 μέτριες, ελαφρώς ώριμες, ντομάτες
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα χαράζουμε με το μαχαίρι δύο φορές σε κάθε τους πλευρά, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες, τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τα κρεμμύδια σε τέσσερα κομμάτια το καθένα, τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι. Χτυπάμε το χυμό του λεμονιού με το λάδι (λαδολέμονο).

Βράζουμε στην κατσαρόλα για 10-15 λεπτά σε μιάμιση κούπα νερό, ελαφρώς αλατισμένο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σκορπίζουμε στο τετράγωνο μεγάλο ταψί της κουζίνας το σκόρδο και τοποθετούμε τα ψάρια στη μέση. Ρίχνουμε τριγύρω τα βρασμένα λαχανικά, τις ντομάτες, τις πιπεριές και προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε. 

Ραντίζουμε όλα τα υλικά με το λαδολέμονο και αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το μαϊντανό και βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ανάβουμε το φούρνο στους 300 0C και αφήνουμε για 20 λεπτά.

Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σκάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο