Με φρέσκιες ντοματούλες της εποχής.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια τόνος σε λάδι
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι
  • 4 ντοματούλες φρέσκες στον τρίφτη
  • 80 γραμμάρια μαύρες ελιές
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • Μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίστε τον τόνο, πετάξτε το λάδι της κονσέρβας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι με το σκόρδο χοντροκομμένο και το τσίλι. Προσθέστε τον τόνο, την τομάτα.


Αφήστε τη σάλτσα να μελώσει για 10 λεπτά. Την ίδια ώρα βράστε τα μακαρόνια σε πολύ αλατισμένο νερό. Προσθέστε στη σάλτσα τις ελιές και την κάπαρη.

Στραγγίστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στο τηγάνι. Ανακατέψτε και σερβίρετε με πολύ πιπέρι.