Χανιώτικο μπουρέκι με κεφαλογραβιέρα

Χανιώτικο μπουρέκι με κεφαλογραβιέρα

Υλικά 

  • 4 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 4 ντομάτες
  • 200 γρ. μυζήθρα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • ελαιόλαδο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση 

Λαδώνετε ένα πυρέξ και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, κάνετε μια στρώση από αυτές και αλατοπιπερώνετε.

  

Πάνω από τις πατάτες βάζετε μια στρώση από κολοκυθάκια τα οποία επίσης αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.Καλό θα ήταν τα κολοκυθάκια όταν τα κόψετε να τα αλατίσετε και να τα αφήσετε περίπου 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Στη συνέχεια βάζετε μια στρώση απο ντομάτες και πασπαλίζετε με την μισή μυζήθρα και την μισή γραβιέρα.

  

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.Τέλος περιχύνετε τα λαχανικά με το μείγμα γάλα-αυγά και με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για περίπου 2 ώρες.Για να μην καούν τα τυριά καλύπτετε με αλουμινόχαρτο αλλά όχι αεροστεγώς ώστε να εξατμίζονται τα υγρά του φαγητού.Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 15 λεπτά να τραβήξει όλα τα υγρά και σερβίρετε. 

Πηγή: cookcool

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο