Meatball sandwich!!!

Meatball sandwich!!!

Υλικά

  • 4 ψωμιά τσιαπάτα
  • 8 φέτες τυρί μοτσαρέλα

για τα κεφτεδάκια

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 50 γρ. τριμμένo κεφαλοτύρι
  • ¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλα του, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼  κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 110 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 90 ml γάλα

για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (300 γρ)
  • ½  κ.σ.  πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

για τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.  Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε την κονσέρβα με τις ντομάτες, το αλάτι , τη ρίγανη, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις ετοιμαστεί , αφήνουμε στην άκρη.

για τα κεφτεδάκια

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε στο μπολ, τους κιμάδες, τα αυγά, το τυρί, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το κύμινο, πιπέρι, τη φρυγανιά και το γάλα. Με τα χέρια μας αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μας και να πλάθουμε τον κιμά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψί επάνω λαδόκολλα.

Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε σχήμα μικρότερο ενός καρυδιού και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφαιρούμε από το φούρνο . Βγάζουμε το φύλλο δάφνης από τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά.

Εναλλακτικά μπορούμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε σε ένα τηγάνι με λάδι το οποίο έχουμε αφήσει να ζεσταθεί καλά σε δύο δόσεις μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας με τα κεφτεδάκια στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Κόβουμε τις τσιαπάτες μας στη μέση. Γεμίζουμε τις τσιαπάτες με τα κεφτεδάκια, σάλτσα και βάζουμε από 2 φέτες μοτσαρέλα σε κάθε τσιαπάτα. Ζεσταίνουμε τις τσιαπάτες μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο