Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο. Μαριναρισμένα σε γλυκόξινη μαρινάδα σουβλάκια κοτόπουλου που θα σας εντυπωσιάσουν με την υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση τους.

Υλικά 

  • 4 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο κάθετα στα τέσσερα
  • 1/3 φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλ.τσ. χυμό ανανά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ [προαιρετικά]
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση 

Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από πιπεριές και κρεμμύδι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 2Χ2 ανάλογους με τα άτομα και βάζουμε στη μαρινάδα για 1-2 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε τις πιπεριές στα 4. Περνάμε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια (μουλιασμένα προηγουμένως σε νερό) εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού. 

Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και “βουρτσίζοντας” με πινέλο κατά διαστήματα με τη μαρινάδα. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι απλό ή μπασμάτι ή σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.