Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μουστάρδα, μέλι και άρωμα πορτοκάλι

Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μουστάρδα, μέλι και άρωμα πορτοκάλι

Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια γλασαρισμένα με μέλι και μουστάρδα. Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τετράδα υλικών χοιρινό, μουστάρδα, μέλι και πορτοκάλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα.

Υλικά 

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (150 γρ. το ένα περίπου)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο 
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μπολ βάζετε το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα το χυμό πορτοκαλιού, 3 κ.σ. λάδι και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε τη μαρινάδα σε σακούλα τροφίμων poly bag, προσθέτετε τα μπριζολάκια, τη κλείνετε καλά από πάνω και την ανακινείτε να πάει παντού η μαρινάδα. Τη βάζετε σε πυρέξ και αφήνετε τα μπριζολάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο, ανακινώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πάει παντού η μαρινάδα, για 2 ώρες τουλάχιστον.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι. 

Αφαιρείτε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε να ψηθούν. 

Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και τα σερβίρετε ζεστά με μια δροσερή σαλάτα και τηγανητές πατάτες.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο