Απίστευτο γιουβέτσι με χταπόδι!

Απίστευτο γιουβέτσι με χταπόδι!

Καλοκαιρινή διάθεση και στο φαγητό σήμερα. Αν σας αρέσει το χταπόδι αυτή η συνταγή θα σας αρέσει πολύ.

Υλικά

  • 700 γρ. χταπόδι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 500 γρ. ντοματοχυμός
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 300 γρ. χοντρό κριθαράκι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/3 του ελαιολάδου και ροδίζουμε λίγο το χταπόδι, το οποίο έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο σε μικρά κομμάτια και μαζί με ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, έχοντας σκεπασμένη την κατσαρόλα και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το περιχύνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του, η οποία θα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Πηγή: infokids

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο