Κριθαρότο με καλαμαράκια

Κριθαρότο με καλαμαράκια

Υλικά

  • 200 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 200 γρ ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες (ή κονκασέ)
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη
  • μαϊντανό
  • 250 γρ. κριθαράκι (την επόμενη φορά θα βάλω 200γρ, πολύ βγήκε)
  • αλάτι, λάδι

 Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε (αν δεν είναι ήδη καθαρισμένα), τα κόβουμε σε ροδέλες αν είναι μεγάλα (αυτά που χρησιμοποίησα ήταν mini και τα άφησα ολόκληρα) και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ρίχνουμε το λάδι σε καυτή κατσαρόλα και αμέσως προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού τσιγαριστεί λιγάκι βάζουμε και το σκορδάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί το σκόρδο-κρεμμύδι (προσοχή μη σκουρύνουν γιατί πικρίζει το φαγητό) και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.

  

Ανακατεύουμε, αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί σχεδόν προσθέτουμε  την ντομάτα και τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να  βράσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. Αν δεν έχουν βράσει προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αυτή τη φορά πρόσθεσα ένα ποτήρι.

  

Στο ενδιάμεσο βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του (το έβρασα βέβαια 2 λεπτά λιγότερο).

Όταν είναι έτοιμα τα καλαμαράκια, προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι αφού το έχουμε σουρώσει (όχι και πολύ καλά, αφήνουμε και λιγάκι ζωμό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά για 2 – 3 λεπτά. Σερβίρουμε.

Πηγή: touxerioumou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο