Ριζότο με σουπιές, απλά τέλειο

Ριζότο με σουπιές, απλά τέλειο

Υλικά

  • 1200 γρ σουπιές
  • 280 γρ ρύζι arborio
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ ντομάτες
  • 200 γρ κρεμμύδι
  • 20 γρ σκόρδο
  • 20 γρ φύλλα μαϊντανού
  • 3 γρ πιπέρι
  • 20 γρ αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε το σκουρόχρωμο δέρμα και το κόκαλο από τη σουπιά και βγάζουμε προσεκτικά το σάκο μελανιού και τον βάζουμε στην άκρη για αργότερα.Κόβουμε το σώμα σε μικρά κομμάτια

Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό και το κρέας της σουπιάς σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι και προσθέτουμε αλάτι. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τις ντομάτες, βάζουμε νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο η σουπιά.

Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, νερό ή ζωμό ψαριού μέχρι να καλύπτει το ρύζι και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, λίγο πριν μαγειρευτεί πλήρως το ρύζι, προσθέτουμε το μελάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για τα τελευταία 5 λεπτά.

 

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο